Parengta pagal Dan Millmann knygą „Gyvenimo skaičius kaip gyvenimo kelias“.

Gamtoje gausu įvairių ciklų: diena ir naktis, metų laikai, besikeičiančios mėnulio fazės, vandens apytakos ratas, įkvėpimas ir iškvėpimas. Visa tai mums primena, kad viskam po šia Saule yra savas laikas, viskas išgyvena augimą ir irimą. Yra laikas veikti ir laikas ilsėtis, laikas kalbėti ir laikas tylėti.

Kiekvienas iš mūsų turime savo ritmą. Susiderinę su šiuo ritmu, mes galime pasinaudoti kiekvieno ciklo etapo privalumais, taip mes mokomės harmoningai ir ritmiškai susiderinti su ciklų dėsniu.

Skaitmenys nuo vieno iki devynerių simbolizuoja tam tikrą ciklo etapą mūsų gyvenime. Jį galime apskaičiuoti sudėję savo gimimo dienos, mėnesio ir einamųjų metų skaitmenis, pvz. jei žmogus gimė 1979.10.15 d., tai šie metai jam antri ciklo metai, o apskaičiuojame taip: 2+0+2+0+1+0+1+5=11=1+1=2.

Kiekvienų metų energiją mes galime palyginti su sėja, augimu, plėtra, derliumi, dirvos užarimu ir paruošimu naujam ciklui. Suvokdami šiuos ciklus savo gyvenime mes galime būti ir veikti darnoje su laiku, geriau jausti laikmečio tendencijas, veikiančias jėgas ir galimybes. Manau, kad nereikia tuo aklai tikėti, tiesiog prisiminkite svarbius savo gyvenimo įvykius ir paskaičiuokite kuriais ciklo metais jie įvyko. Tuomet pajausite kaip jie veikia Jūsų gyvenime.

1: Kūrybingumas ir pasitikėjimas

Tai naujos pradžios, kūrybinės jėgos, sėjos metai, kuriais su pasitikėjimu priimkime naujas galimybes. Pasėta, tačiau dar nesudygo. Tai geras laikas planuoti, įkurti, priimti sprendimus, galbūt pradėti mokytis ar keisti kvalifikaciją, darbą, persikraustyti. Nauja pradžia gali būti bet kokia forma. Sniegas tik pradeda tirpti.

2: Bendradarbiavimas ir pusiausvyra

Antraisiais ciklo metais sėkloms reikia kitų pagalbos, indėlio – saulės, dirvožemio, lietaus. Mums tai reikštų, kad mes kažkokia forma bendradarbiaujame su kitais, suvokiame savo ribas ir užmezgame mus palaikančius, remiančius ryšius. Žemė po truputį šyla.

3: Išraiška ir įsiklausymas

Trečiaisiais ciklo metais daigas stiebiasi į Saulę. Tai laikas, kai daug kas gali pasimatyti, mūsų plėtroje galima žymi pažanga. Daigas dar trapus ir jautrus. Galime būti pažeidžiami, abejoti savo jėgomis, tačiau mūsų horizontas tampa vis platesnis, mes daugiau pamatome ir patiriame. Pavasaris su visais savo žiedais.

4: Stabilumas ir plėtra

Ketvirtaisiais ciklo metais daigas sustiprėja ir suleidžia šaknis gilliai į Žemę. Laikas parodyti tvirtybę, tai laikas, kai turime pasirūpinti ne išoriniu įspūdžiu, o savo stipriomis šaknimis. Laikas viską apmąstyti, pergalvoti, padaryti tai, ko anksčiau nespėjome, nepastebėjome, laikas sukaupti visas savo jėgas ir gerai pasiruošti. Artėja vasara.

5: Laisvė ir disciplina

Penktaisiais ciklo metais medis auga, žydi ir pritraukia kitas gyvas būtybes: paukščius, bites, gyvūnus. Jeigu mes pirmuosius ketverius ciklo metus veikėme ir dirva buvo derlinga, tuomet šiuo laikotarpiu mes turime daug galimybių. Prinoksta pirmieji vaisiai, didelė šventė. Atėjo vasara.

6: Vizija ir priėmimas

Šeštaisiais ciklo metais atėjo laikas kažką atiduoti, pasidalinti beprasidedančiu derliumi su tais, kas nori paragauti vaisių. Dalinkimės dosniai, pareigingai ir matydami aukštesnįjį tikslą. Tai dosnumo, gausos laikas, taip pat laikas pamatyti ir pagerbti tai kas buvo, yra ir bus. Vėlyva vasara.

7: Pasitikėjimas ir atvirumas

Septintaisiais metais su dėkingumu prisimename visų vaisių ir medžių pirmapradį šaltinį. Šiuo metu nekuriame tikslų, o mėgaujamės, peržvelgiame praėjusius metus, jų pamokas. Mokomės iš pirmųjų metų kūrybinių impulsų, antrųjų metų bendradarbiavimo ir komandos dvasios, trečiųjų metų pažeidžiamumo ir abejonių nugalėjimo, ketvirtųjų metų susikaupimo ir koncentracijos, penktųjų metų augimo ir šeštųjų metų dalijimosi. Ateina dėkingumas už visa tai ir suvokimas, kad visi išbandymai kažkuo prisidėjo prie šios akimirkos. Prasidėjo ruduo.

8: Gausa ir valdžia

Aštuntieji ciklo metai visiems, kurie pasiruošę ir nori nuimti derlių atneša gausų praėjusių septynerių metų atpildą. Dabar pasirodo Jūsų ankstesnių pastangų kokybė. Medis didelis, senas ir labai vertinamas. Rudeniniai lapai krenta kaip auksas, o tuo tarpu pučia transformacijos vėjai ir praneša apie paskutines rudens dienas.

9: Integralumas ir išmintis

Devintieji ciklo metai – užbaigimo, paleidimo, ramaus susikaupimo ir išminties metai. Metai kai atsigręžiame atgal ir suvokiame, kad visi ciklai baigiasi ir vėl iš naujo prasideda. Nereikia prisirišti, viskas baigiasi, ruduo baigėsi ir atėjo laikas užarti laukus, kad kitą pavasarį su šviežia jėga ir viltimi galima būtų sėti iš naujo ir kad sėja dėl sukauptos išminties dar geriau derėtų. Žiema vidinės ramybės laikas, laikas sau, belaukiant grįžtančios šviesos.

Categories: Filosofija