Mūsų gyvenimas yra dieviškos dvasios, gyvenančios mumyse, nuotykis. Mes esame čia, kad dalyvautume gyvenimo šokyje ir sektume savo gyvenimo užduotimi – dharma. Gyvenimas pilnas stebuklų; mes esame šio stebuklo dalis. Apsijunkime su savo dieviška šerdimi ir gyvenkime tiesos šviesoje.

Demonus galima atpažinti pagal tai, kad jie skleidžia netiesą, prievartą ir baimę, jie neleidžia žmonių ar gyvūnų sieloms būti laisvoms, apsunkina jų būties lengvumą. Jie kursto tarp žmonių nesantaiką, dėl kurios jie daugiau nebepasitiki vienas kitu, negali laisvai tarpusavyje klabėtis.

Remiantis šiais požymiais, atrodo, kad demonai dabar vėl darbuojasi. Draudimas paspausti vienas kitam ranką, apsikabinti; kaukės net ir gryname ore, susirinkimų draudimas, atstumo laikymasis… Viskas dėl viruso, kuris jau seniai mutavo ir mirtingumo lygis yra žemesnis nei įprasto kasmetinio gripo, ir kurio galima išvengti būnant gryname ore, mėgaujantis saule, judant, valgant šviežias daržoves ir vitamino C turinčius vaisius bei kitomis mūsų imuninę sistemą stiprinančiomis priemonėmis.

 Pakerėjimas

Interesų valdomos medijos kuria perdėtai pesimistinius scenarijus. Jie sėja apgaulę, anglosaksai tai vadino bad spell – kuria patiki daugelis baikščių, stropių ir iš tiesų gerų žmonių.

Spell anglų k. yra burtas. Under a spell reiškia „būti užburtam“, susaistytam. Burtininkai „mezgė“ burtus žodžiais ir dainomis, kai kurie šių burtų buvo tokie tvirti, kad praėjo šimtmečiai, kol jie išsisklaidė, kiti gyvavo trumpiau ir neteko poveikio po dvylikos ar septynerių metų. Vieni burtai būdavo pikti, kiti geri. Krikščionių misionieriai atnešė germanams savo gerąją žinią, evangelijas (anglosaksų kalba good spell, iš jo ir kilo žodis Gospel), sakydami, kad jų priešininkų, pagonių žinių ir raganų, burtai yra „pikti“.

Keltų druidai manė, kad ligų priežastis taip pat yra burtai, įsitikinimai, kurie laiko „susaistę“ žmones. Jų gydymo metodai buvo paremti stipresnio burto nei liga sukūrimu dainomis, veiksmais, pasakojimais, smilkymu ir pan. Patys pagrindiniai pagalbininkai buvo įvairios žolelės ir medžiai. Ne jų „veikliosios medžiagos“, molekuliniai junginiai, sąlygojo pagijimą, o dvasinė augalo jėga, augalo jėga (angl. power), kaip ją iki šiol vadina indėnai. Apie veikliąsias medžiagas pradėta kalbėti viduramžiais, kai vienuoliai susipažino su arabų alchemija, kaip ginklu moterų puoselėtam liaudies gydymo menui. Nuo to laiko augalai buvo ne būtybės, su kuriomis galima bendrauti, o veikliųjų medžiagų, kurias galima ekstrahuoti ir konservuoti alkoholyje indai.  

Ypač didelę jėgą turi seni medžiai. Jie yra tiltas tarp dangaus ir žemės ir gali vėl ištiesinti ligotus, sulinkusius žmones. „Gamtos meditacijos“ dėka mes atsiveriame aukštesnėms dimensijoms. Tam nereikia ypatingos sėdėjimo pozos, medį galima ir apkabinti, jausti jo žievę, jį uosti, paragauti lapą. Svarbu nukreipti savo sąmonę į medį ir į tai, kaip veikia jo buvimas šalia mūsų sielą.

 Taigi, ką galime padaryti, kad atlaikytume dabartinį demonų šturmą ir nutrauktume negerus burtus.

  • Išlik ištikima (-s) sau ir gyvenk tiesos šviesoje. (Ir kaip psichologas Jordan Peterson sako, su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis.)
  • Prisimink gyvenimo tėkmę. Ar žvelgdama (-s) atgal tu neatpažįsti nematomo dvasios vedimo?  
  • Lik artimame ryšyje su viskuo, kas natūralu. Žvaigždėtas dangus, jūra, kalnai, miškai, žolelės ir medžiai, jie seka dieviškais įstatymais. Apsijungimas su jais ir jų pajautimas visais savo pojūčiais padeda; jie vėl ir vėl gali atstatyti mūsų sielą. Jie byloja daugiau tiesos, nei plepūs ir interesų valdomi ekspertai bei ištroškę valdžios politikai.
  • Žiūrėk į Saulę. Prašyk Dievo parodyti tau kelią. Gerbk protėvius, tavo teisingo gyvenimo dėka jie bus ne tik išvaduoti, bet ir padės tau, padovanos teisingas ir reikalingas „nuojautas“.



Šaltinis: Dr. Phil. Wolf-Dieter Storl, https://www.storl.de/artikel/angst-geht-um/

Vertė Jūratė Lemke

Categories: Filosofija